Новини

...

Зимові шини

21 листопада 2023 р.

Гарний зачіп шин – основа впевненості на слизькій дорозі.

Заміна шин на сезонні відіграють значну роль при керуванні авто та відображаються на безпеці дорожнього руху.

Обирайте шиповані або фрикційні шини, виходячи з клімату свого регіону: десь комфортніше їздити на «липучці», а десь краще зустрічати зиму на шипах.

Зимові шини

Зимові шини призначені для низьких температур. Вони відмінно справляються з ожеледицею, снігом і не втрачають своїх властивостей при низьких температурах.

Основне завдання зимових шин - забезпечити зчеплення з льодом і снігом, впитися протектором в корку і виштовхнути автомобіль, не дати піти автомобілю в занос і втратити керування.

Контролюйте тиск у шинах - взимку особливо важливо, щоб колеса були накачані однаково і поводилися передбачувано.

Фрикційні шини на льоду працюють краще при трохи зниженому тиску, коли збільшена пляма контакту з дорогою. Шиповані шини спускати не варто - шипам буде складніше вгризатися в лід.

У сильний снігопад виручать ланцюги протиковзання. Вони надягаються на ведучі колеса і значно покращують прохідність автомобіля – на ланцюгах навіть без 4WD можна впевнено їздити засніженими дорогами.

Коли переходити на заміну шин?

Цим питанням задаються більшість водіїв. Як правило, всі починають переходити, як тільки побачать сніг і в цьому вся проблема, шиномонтажі забиті, перевзутися неможливо.

Параметр зміни шин дуже простий:

Переходимо з літа на зиму - середньодобова температура не підіймається вище 5 градусів Цельсія.