Новини

...

Які пускові дроти обрати для вашого авто

27 вересня 2023 р.

Одна з типових проблем автомобілістів — акумуляторна батарея, що несподівано сіла. А які дроти шукати водію?

Матеріал жил пускових проводів: найкраще алюміній із мідним напиленням.

Максимальний струм: для малолітражки: 150-200А. Для автомобілів з АКБ зі стандартними (товстими) клем Т2 - 350-400А, а краще більше.

Перетин пускових дротів: До 8 мм² - розраховані на струм 150-200А. Від 10 до 20 мм² - розраховані на струм 350-500А. Підходять більшості автомобілістів. Більше 25 мм² - розраховані на струм від 600А.

Довжина пускових дротів. Якщо АКБ встановлений стандартно - проводів довжиною 2-3 м буде цілком достатньо. Але якщо АКБ розташована в глибині моторного відсіку - потрібні збільшеної довжини (3,5-5 м).

«Крокодили» пускових проводів: зверніть увагу на матеріал, ухватистість, з'єднання дроту з «крокодилом», ізоляція рукояток.

Пускові дроти обов'язково повинні бути в багажнику, навіть якщо у вас гарний акумулятор, а машина ночує у теплі. Залишити в салоні включене світло і посадити АКБ може кожен, і це завжди відбувається в невідповідний момент. У такій ситуації пускові дроти заощадять багато часу та нервів.

Альтернатива пусковим проводам - бустер (портативний пусковий пристрій), який дозволяє самостійно прикурити автомобіль без сторонньої допомоги.