Новини

...

Що має бути в кожного автомобіліста влітку

23 липня 2024 р.

Що має бути в кожного автомобіліста влітку?

Найважливіше для автомобіліста: що має бути у вашому багажнику?

Передусім, переконайтеся, що у вашому багажнику є всі необхідні речі, які прописані у ПДР: аптечка, вогнегасник, знак аварійної зупинки та жилет зі світловідбивачами. Цей базовий перелік перевірте в першу чергу!

Набір інструментів "першої необхідності"

На дорозі може статися що завгодно – від пробиття колеса до проблем з двигуном. Тому в багажнику вашого авто має бути набір інструментів:

  • ключі,
  • викрутки,
  • плоскогубці,
  • пасатижі,
  • рукавиці для захисту рук.

Колеса та ремонт

Якщо виникне проблема з колесом, вам знадобляться домкрат та насос або автомобільний компресор. Це дозволить встановити запаску або накачати колесо до необхідного тиску. Не забувайте про запасне колесо! Для буксирування автомобіля до найближчого СТО вам знадобиться буксирувальний трос – обирайте широку стропу або сталевий трос, здатний витримати до 5 тонн.

Додаткові речі для поїздок

Якщо ви вирушаєте за місто або в далеку мандрівку, не забудьте про герметично закриту каністру з паливом. Якщо не хочете возити каністру з бензином чи соляркою, візьміть порожню 10-літрову каністру та гумовий шланг.

Освітлення та запуск двигуна

У випадку поломки вночі або розрядження акумулятора вам знадобиться ліхтарик та дроти для прикурювання. З їх допомогою та за допомогою іншого автомобіля можна буде запустити ваш автомобіль. Більш конструктивний підхід – придбання портативного пускозарядного пристрою.

Інші корисні речі

Також у багажнику не завадить мати ізоляційну стрічку та наждаковий папір для зачищання контактів. А на випадок "закипання" двигуна в авто має бути дистильована вода.

Пам'ятайте, що ваш багажник має бути укомплектований всім необхідним для безпеки та комфорту на дорозі. Звертайтеся до нас, і ми з радістю допоможемо вам підібрати всі необхідні запчастини та інструменти!

Для консультацій телефонуйте 0-800-501-442, фахівці ЗІП-АВТО з радістю вам допоможуть!