Новини

...

Осіннє ТО: сезонне обслуговування автомобіля

19 жовтня 2023 р.

З приходом осені потрібно ретельно перевірити та обслужити авто. Крім планового ТО, є і специфічні осінні виклики для водіїв: швидке скорочення світлового дня, похолодання, дощі та тумани — до них також потрібно готуватися.

У нас є поради щодо осіннього обслуговування авто:

  • Перевірка ходової частини: Після літніх виїздів обов'язково загляньте в автосервіс та перевірте на підйомнику всю ходову частину автомобіля.
  • Догляд за кузовом: після літнього сезону на кузові залишається багато неприємних міток. Наприклад, чорні сліди гудрону (бітуму), сколи на кузові від каменів, що летять. Якщо вчасно не прибрати їх, навесні на вас чекають плями іржі, видалити які буде непросто.
  • Ревізія фільтрів: Пильні ґрунтові дороги, високі температури, тополиний пух і комахи в повітрі - все це позначається на стані фільтрів. Тому на початку осені замініть усі фільтри, незважаючи на пробіг. Салонному фільтру приділіть особливу увагу.
  • Шини: поки не розпочався ажіотаж – не тягніть гуму, вибирайте та замовляйте шини вже зараз. Заздалегідь готуйтеся і до сезонної заміни.
  • Щітки склоочисника: подбайте про гарну видимість і заздалегідь купіть нові щітки склоочисника.
  • Догляд за склом: двірники можна використовувати набагато рідше, якщо обробити лобове скло «антидощем». А запотівання вам допоможе позбутися антизапотівач, яким потрібно обробити скло зсередини. Заздалегідь запасіться зимовою "незамерзайкою" і починайте підливати її в бачок зі зниженням температури, поступово розбавляючи літню рідину.
  • Освітлення: оснастить машину правильним світлом. Обов'язково перевірте працездатність протитуманних фар, у тому числі задніх, якщо вони є. І переконайтеся, що у всій світлотехніці стоять відповідні лампи.
  • Боротьба з брудом: поки тепло, влаштуйте генеральне прибирання в салоні. Пропилососьте пісок, що скупчився, позбавтеся від плям на оббивці, наполіруйте пластик.

Зберегти салон у чистоті допоможуть практичні гумові килимки.

Восени наявність автомобіля є особливо цінною: у дощові та вітряні дні так добре їхати у теплі та комфорті.