Новини

...

Оновлення Правил дорожнього руху!

1 листопада 2023 р.

З 25 жовтня вступили в силу зміни до Правил дорожнього руху, які впроваджено постановою Кабінету Міністрів від 20 жовтня 2023 року № 1105.

Ці зміни спрямовані на наближення українського законодавства до європейських стандартів.

Що змінилось для водіїв:

Денні ходові вогні та ближнє світло фар: Змінами передбачено, що обовʼязково необхідно вмикати під час руху на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар. Тобто, тепер необхідно завжди (круглий рік) включати ДХВ або ближнє світло фар у світлу пору доби за межами населених пунктів.

Використання дитячих утримуючих систем: Змінились вимоги щодо зросту дитини для перевезення без використання дитячих утримуючих систем. Тепер заборонено перевозити дітей, зріст яких менше 150 см, без відповідних систем.

Зупинка на автомагістралях: Заборонено зупиняти автомобілі поза спеціальними місцями для стоянки на автомагістралях та дорогах для автомобілів, які позначені відповідними дорожніми знаками: 5.42.1, 5.42.2, 5.42.3, 5.43 або 6.15.

Також, 30 жовтня було внесено зміни, що торкнулися навчальних транспортних засобів. Букву «У» вирішили замінити на букву «Н». Зазначається, що термін «Учбовий транспортний засіб» замінили на «Навчальний транспортний засіб».

Розпізнавальний знак у вигляді літери «У» замінять на букву «Н».

Зберігайте спокій на дорозі та дотримуйтеся оновлених правил!