Новини

...

Антизапотівач: щоб скло не потіло.

25 жовтня 2023 р.

Запотівання скла – серйозна проблема для автомобілістів. Матова пелена на склі з´являється несподівано, швидко розростається і робить водія «сліпим» прямо під час руху, що дуже небезпечно.

З погляду фізики, запотівання - це звичайна вода, що накопичилася дрібними краплями на поверхні скла. Звідки вона береться? З повітря всередині автомобіля. Ось кілька причин підвищеної вологості в салоні:

  • Волога погода. Салон автомобіля – не ізольована капсула, тому дощ чи туман за бортом підвищують вологість не лише на вулиці, а й всередині машини.
  • Дихання пасажирів. Кожна людина видихає чимало вологи – згадайте характерну пару взимку. Ще більше рідини виходить з диханням після вживання алкоголю — тому пасажирів під «мухою» видно відразу по вікнах, що активно потіють.
  • Попадання води до салону. Причиною можуть бути рейлінги або люк, що підтікають, негерметичні дренажні трубки кондиціонера або склоомивача. Зазвичай волога накопичується в непомітних місцях (під сидіннями, під оббивкою підлоги) і водій довго не здогадується про проблему.

Антизапотівач – це хімічний засіб, який перешкоджає запотіванню скла. Антизапотівач – це протилежність «антидощу», водовідштовхувальних (гідрофобних) складів, якими покривають скло ззовні. Антизапотівач працює зсередини і навпаки.

Антизапотівач є «лікуванням симптомів»: він не прибирає зайву вологу із салону та не усуває причини її конденсації. Але він робить так, щоб волога не перетворювалася на запотівання, зберігаючи водію оглядовість.

Антизапотівач слід використовувати заздалегідь, до запотівання. Завчасна обробка скла антизапотівачем дозволить звести запотівання до мінімуму, що покращить оглядовість та безпеку.

Наші фахівці завжди готові допомогти вам обрати оптимальні засоби для догляду за автомобілем.

Тож зателефонуйте нам за номером телефону 0800501442 щоб дізнатися більше про наш асортимент автохімії та аксесуарів по догляду за авто, зробити замовлення та отримати консультацію.