Новини

...

Антидощ: як працює гідрофобне покриття

13 жовтня 2023 р.

По-перше, склоочисники не завжди працюють добре – неякісні чи зношені щітки залишають на склі смуги та неочищені ділянки.

По-друге, часта робота склоочисника відволікає водія. А іноді й дратує, якщо щітки гидко скриплять по склу.

По-третє, «антидощ» захищає не тільки від скупчення води, а й від «замилювання» скла – утворення оливної плівки. Така плівка особливо неприємна при їзді в дощ уночі: вона розсіює світло фар зустрічних машин, а двірники роблять лише гірше — скло стає наче матовим.

Зрештою, склоочисниками обладнано лише лобове скло автомобіля (і іноді заднє). А вода накопичується на всіх поверхнях: і на бічних стеклах, і на дзеркалах, і на фарах.

У всіх цих випадках на допомогу приходить водовідштовхуюче покриття: воно не дає воді накопичуватися на склі і дозволяє вітру легко здувати краплі. А також економить ресурс двірників - чим рідше доводиться вмикати їх, тим довше прослужать щітки.

До складу антидощу для скла автомобіля зазвичай входить суміш силіконів і полімерів, розведених органічним розчинником. Після нанесення на скло розчинник швидко випаровується, залишаючи на склі гідрофобну плівку. Вона різко зменшує змочуваність поверхні: вода збирається у великі краплі і скочується вниз, не закріплюючись на склі.

Ефект від водовідштовхуючего покриття на склі машини підвищується зі зростанням швидкості. На 40 км/год краплі води починає здувати потоком повітря, що набігає, а після 60 км/год двірниками можна не користуватися навіть у сильний дощ.

І не забувайте, що водовідштовхуюче покриття потрібно оновлювати раз на кілька місяців - тоді вода точно не затримуватиметься на вашому склі.

Наші фахівці завжди готові допомогти вам обрати оптимальні засоби для догляду за автомобілем.

Зателефонуйте нам за номером телефону 0800501442 щоб дізнатися більше про наш асортимент автохімії та аксесуарів по догляду за авто, зробити замовлення та отримати консультацію.